Continuitatea este forţa noastră interioară!

Last Friends


Prietenia este, fără îndoială, cel mai frumos sentiment omenesc. Cine are un prieten este un om bogat .Nu colegul de muncă ce îţi sare în ajutor când se iveşte o problemă de serviciu, nu amicul cu care ieşi la o terasă din când în când sau la o partidă de tenis, ci prietenul care te acceptă aşa cum eşti, cu defectele şi calităţile tale, pe umărul căruia poţi să plângi oricând, căruia poţi să-i spui orice şi te va asculta, care îţi poate da un sfat întotdeauna, sau sa-ţi spună o vorbă bună când simţi că ţi s-au scufundat toate corăbiile.Prieten adevărat e acela care îţi dă libertatea de a fi tu însuţi.

Recomanda aceasta pagina pe:


Fii alaturi de noi!

Urmareste-ne pe Facebook Urmareste-ne pe Google+

Mulţi dintre cei care au vizionat serialul Last Friends (Prieteni buni), l-au considerat a fi, desigur, unul dintre cele mai emoţionante seriale dedicate prieteniei: prietenia înainte de toate, prietenia în adevăratul sens al cuvântului, fără a ţine cont de diferenţele de sex, ocupaţie, pasiuni sau apartenenţă socială. Dar în acelaşi timp serialul este centrat în jurul problemelor actualei generaţii, abordând cu multă deschidere teme ca violenţa domestică, tulburările de identitate şi gen sau consecinţele devastatoare  ale unei traume din copilărie în viaţa unui tânăr.

Cinci personaje şi fiecare cu drama sa: iubire - Michiru, eliberare - Ruka, agonie - Takeru, solitudine - Eri, contradicţie - Sousuke,  nehotărâre - Ogurin. Michiru Aida este angajata unui salon de înfrumuseţare şi se pare că este chiar talentată în acest domeniu deoarece clientele sunt mulţumite de ceea ce face ea şi de căldura cu care le tratează, iar acest lucru stârneşte invidia colegelor senioare ce o tratează cu răutate şi dispreţ.

Michiru este o fată  cu care viaţa nu a fost prea generoasă. Tatăl ei alcoolic o bătea frecvent pe mama ei şi acest lucru le-a determinat pe cele două ca, în miez de noapte, să părăsească domiciliul familial în taină, revenind în Tokyo din provincie, unde se stabiliseră de ceva timp. Nici mama lui Michiru nu este o persoană care să-i ofere acesteia sprijin sufletesc, gândindu-se doar la propria persoană. Astfel aduce în casă un bărbat cu care convieţuieşte, neglijându-şi fiica. Bărbatul adus în casă nu se sfieşte să-i facă avansuri lui Michiru, care se vede în plus în acel loc. Acestea sunt circumstanţele când iubitul lui Michiru numit Sousuke, un tânăr prezentabil, îngrijit şi care lucrează în cadrul Primăriei la Serviciul de Asistenţă socială, îi propune acesteia să locuiască împreună în apartamentul lui, dacă mama ei acceptă.
 
Cu permisiunea mamei, care se vede eliberată de prezenţa ei, Michiru se hotărăşte să se mute la Sousuke şi, în focul pregătirilor, are loc reîntâlnirea cu fosta colegă de şcoală şi prietena dintotdeauna a lui Michiru, băieţoasa şi vesela Ruka. Aceasta este  cu totul  diferită de  Michiru. Hotărâtă, ambiţioasă, ea practică motociclismul şi îşi doreşte să câştige Campionatul Naţional de Motociclism, dar, de fapt, în sufletul ei îşi face loc tot mai mult un sentiment de îngrijorare că ea nu poate avea încredere deplină nici în părinţi, nici în prietenii adevăraţi.

Ruka locuieşte în aceeaşi casă cu o fată de vârstă apropiată, de profesie stewardesă. Fiecare are dormitor separat, sufrageria şi bucătăria sunt comune şi, pentru că mai sunt camere libere şi chiria se împarte, Ruka o invită şi pe Michiru să locuiască cu ele. Michiru este însă deja hotărîtă pe ce drum porneşte: ea a ales iubirea, l-a ales pe Sousuke  din toată inima, crezând că acesta îi va oferi căldura sufletească de care avea nevoie.

În casa comună Eri îl aduce mai întâi să locuiască cu ele pe Takeru, un tânăr foarte plăcut, de profesie machior. Colaborând foarte bine cu fotomodelele pe care le pregăteşte pentru şedinţele foto, el este un foarte bun confident al sexului feminin şi este uşor acceptat de ambele fete. Takeru se simte atras de Ruka, dar este afectat de o traumă suferită în copilărie.

Ogurin, colegul de serviciu al lui Eri, îşi găseşte în casa comună un adăpost  după ce soţia sa a adus în apartamentul conjugal un alt bărbat, iar el nu are curajul să o înfrunte şi să clarifice situaţia.

Ultima care se va alătura acestor prieteni va fi Michiru, cea mai vulnerabilă, pentru protejarea căreia prietenii fac front comun. La un moment dat, o spun chiar ei: „Nu suntem puternici, dar dacă suntem împreună, vom reuşi." Serile petrecute  în casa comună,  luând masa sau  distrându–se cu jocuri de societate, îi apropie şi întăreşte o prietenie tot mai solidă între cei cinci tineri care, atunci când  se duc fiecare  în dormitorul lor, sunt copleşiţi de singurătatea şi durerea din suflet. Convieţuind în casa comună, ei  reuşesc să se sprijine unul pe celălalt în virtutea prieteniei care îi uneşte şi care îi face să treacă peste orice greutăţi, să facă sacrificii unul pentru celălalt, fără a se gândi la consecinţe.

Serialul Last Friends (Prieteni buni) a fost foarte bine primit de telespectatorii japonezi,  menţinându-se pe locul 1 în Top 50 pe parcursul transmiterii sale la Fuji TV în anul 2008.

La Tokyo Drama  Awards, din cele 57 de drame prezentate în 2008,  Last Friends  a fost votat drept cea mai buna dramă. Alte 10 premii din partea juriilor de specialitate au urmat să răsplătească această producţie printre care: trei premii pentru cea mai bună actriţă în rol secundar acordat lui Ueno Juri (care o interpretează pe Ruka ) la  Tokyo Drama Awards, la Nikkan Sports Drama Grand Prix şi Television Drama Academy Awards, două premii pentru cel mai bun actor în rol secundar acordate lui Ryo Nishikido (interpretul lui Sousuke) la Nikkan Sports Drama Grand Prix şi Television Drama Academy Awards,  precum şi premiul pentru cel mai bun scenariu, cea mai bună regie şi cea mai bună temă muzicală Television Drama Academy Awards.

Într-o societate în care viaţa de zi cu zi a devenit o cursă cu obstacole greu de depăşit,  când oamenii  privesc tot mai rar la cei din jurul lor cărora poate ar trebui să le întindă o mână, serialul Last Friends aduce acel îndemn la solidaritate şi prietenie de care avem nevoie. Ne aduce mesajul că trebuie să-i privim pe cei de lângă noi  pur şi simplu ca oameni. Deci, dragi prieteni ai filmului asiatic, nu ezitaţi şi urmăriţi serialul Last Friends. Vă veţi simţi mult mai bine.

Elisabeta

Vizualizari: 662
Titlu: Prieten adevărat e acela care îţi dă libertatea de a fi tu însuţi.
Categorie: N/A
postat pe 03 August 2014 17:52:16 de
sus - la inceputul paginii Pagina principala cu articole
Va recomandam

Asicamp Blogul lui Atanase

| v5.2

© Copyright 2010-2017 a-queens.ro · Toate drepturile rezervate.
Navigand pe acest website presupune ca sunteti de acord cu: Termeni si conditii de utilizare.

Prima pagina prima pagina Trauceri traduceri Recenzii filmse si seriale asiatice subtitrate recenzii Despre noi despre noi Contact contact