Continuitatea este forţa noastră interioară!

A Moment of Love


Iubirea, eterna poveste cu nenumăratele ei bucurii şi deziluzii, cea care te înalţă până la cer şi uneori te abandonează cu cruzime, este şi va rămâne o temă de actualitate pentru cinematografie şi nu numai. Aceeaşi scenă, alţi interpreţi. Aceleaşi emoţii pe care fiecare dintre noi crede că doar el le trăieşte. Dar ce ar fi viaţa fără iubire?A Moment of Love (Clipa iubirii)

Recomanda aceasta pagina pe:


Fii alaturi de noi!

Urmareste-ne pe Facebook Urmareste-ne pe Google+

În Pu’er, ţinutul Yunnan, se apropie un eveniment deosebit:  luna viitoare urmează să aibă loc celebrul festival al ceaiului de Pu’er, o sărbătoare plină de mister şi de farmec, înţeleasă mai ales de asiatici şi în primul rând de chinezi, care respectă vechile tradiţii ale ţării. Cu acest prilej, şefa departamentului editorial al unei mari reviste din Beijing doreşte un articol deosebit,  nu „ceva de pe Internet”, ci „o poveste adevărată”, o experienţă reală, un articol „din teren”. La această revistă lucrează şi Ji Yaqing, o ziaristă talentată, cu o frumoasă carieră. Cea vizată pentru călătoria în Yunnan este Vivian, prietena lui Ji Yaqing, dar aceasta i-a cerut deja ajutorul de a prelua această lucrare, sugerându-i un motiv foarte serios. Astfel Ji Yaqing, care este în febra pregătirilor pentru nuntă, se vede în situaţia de a face o ultimă călătorie în calitate de celibatară, călătorie care să o „relaxeze” înaintea marelui eveniment, după cum o asigură prietena sa.


Călatoria este deci în inima Yunnanului, provincia cea mai de vest a Chinei, o zonă muntoasă, cu un peisaj mirific, beneficiind  pe tot parcursul anului de temperaturi plăcute şi deci de o vegetaţie încântătoare, dar şi de condiţii propice culturilor celebre de ceai. Vivian i-a rezervat deja prietenei sale o cameră la o pensiune tradiţională şi chiar i-a închiriat o maşină pentru deplasarea în teren, numai că Yaqing nu are permis de conducere. Întâmplarea face ca la aceeaşi pensiune să se ivească şi tânărul pictor Xu Nianzu, care  ajunge în acest loc pentru că acolo era ultima adresă a femeii iubite o viaţă întreagă de bunicul lui decedat. El îndeplineşte o datorie de suflet, venind în acel loc din Taiwan. Vrea să depună urna cu rămăşiţele bunicului la rădăcina unui copac milenar, locul de întâlnire în tinereţe a acestuia cu femeia iubită şi să-i aducă la cunoştinţă acesteia dispariţia  persoanei dragi. În locul casei acestei femei este însă această pensiune, iar coincidenţa face ca ziarista sa aibă acelaşi nume cu femeia căutată, de aceea scrisorile bunicului, trimise ani de-a rândul, sunt păstrate aici şi predate acesteia. Ji Yaqing este în căutarea unei poveşti adevărate pentru articolul ei, iar Nianzu doreşte să îndeplinească o datorie de suflet,  predând, o dată cu vestea dispariţiei bunicului, aceste scrisori femeii pe care acesta nu a uitat-o niciodată. Iată motivul pentru care cei doi încep o călătorie de şapte zile, având posibilitatea, în acest fel, să pătrundă într-un peisaj de o frumuseţe sălbatică, să întâlnească oameni din acele locuri, care îşi trăiesc viaţa de zi cu zi crescând animale sau cultivând ceai, dar şi bucurându-se de evenimentele petrecute în viaţa lor.


În acest adevărat pelerinaj, călătoria este pentru Yaqing un prilej de a se descoperi pe sine şi de a pune faţă în faţă iubirea de-o viaţă a bunicului, iubirea celor doi tineri care se căsătoresc în Yunnan , iubirea prietenei Vivian cu pragmaticul ei partener şi iubirea ei cu viitorul soţ.  Ce consecinţe va avea această călătorie? Veţi putea vedea urmărind Clipa iubirii.
Rezumând cele spuse, filmul este despre autodescoperirea  unei femei, despre iubirea în multele ei forme şi despre găsirea sensului iubirii.


Cei doi actori care dau viaţă personajelor sunt Liu Shishi (Ji Yaqing) şi Vic Zhou (Xu Nianzu). Dacă Vic  Zhou (actor, cântăreţ şi model) este mai cunoscut iubitorilor de filme asiatice din serialul Mars, Liu Shishi este o foarte cunoscută actrita în China, chiar dacă noi nu am avut încă prilejul să o vedem jucând. Premiată la numeroase festivaluri cinematografice din Asia, ea face o pereche perfectă cu Vic în acest rol.


Filmul  chino-tawanez  Clipa iubirii a fost lansat în 23 August 2013, în preajma Zilei Îndrăgostiţilor la chinezi, când  sunt prezentate o serie de drame romantice, creaţii muzicale şi cărţi dedicate acestui minunat sentiment omenesc şi a fost primit cu căldură de publicul din China.


Este un film de dragoste pe care vi-l recomand pentru sufletul dumneavoastră şi care ne determină să ne punem întrebări despre noi, să ne dăm seama ce fericiţi sunt cei ce „trag lozul cel mare” găsind cu adevărat persoana cu care se produce acea “chimie”  înălţătoare şi care te face să spui că viaţa este atât de frumoasă.


Elisabeta

Vizualizari: 557
Titlu: A Moment of Love (Clipa iubirii)
Categorie: N/A
postat pe 25 November 2014 20:58:09 de
sus - la inceputul paginii Pagina principala cu articole
Va recomandam

Asicamp Blogul lui Atanase

| v5.2

© Copyright 2010-2017 a-queens.ro · Toate drepturile rezervate.
Navigand pe acest website presupune ca sunteti de acord cu: Termeni si conditii de utilizare.

Prima pagina prima pagina Trauceri traduceri Recenzii filmse si seriale asiatice subtitrate recenzii Despre noi despre noi Contact contact