Continuitatea este forţa noastră interioară!

Dokushin Kizoku - Swinging Single


Căsătorie sau celibat? Fiecare are libertatea de a decide .Care este soluţia cea mai bună? Desigur fiecare tabără va pleda pentru alegerea sa ca fiind cea mai bună soluţie. Dar oare cei care aleg celibatul, nu cumva sunt determinaţi de faptul că nu au întâlnit persoana potrivită? Acel « al doilea eu »? Poate că, aşa cum spunea o celebritate, căsătoria îţi aduce multe probleme, dar singurătea nu-ţi aduce nimic, decât eventual tristeţe.Cum să îmblânzeşti un holtei japonez (Ediţie limitată pentru începătoare)

Recomanda aceasta pagina pe:


Fii alaturi de noi!

Urmareste-ne pe Facebook Urmareste-ne pe Google+

Societatea  modernă, ne-a adus, vorba poetului, «şi mai bune şi mai rele». Nu mai concepem viaţa fără descoperirile ştiinţifice şi tehnologice contemporane, dar suntem expuşi la mai multă poluare şi chiar la pericole de tot felul. O consecinţă a vieţii trepidante pe care ajungem să o trăim este şi însingurarea multor semeni de-ai noştri care, preocupaţi de obligaţiile zilnice, nu mai au timp «să trăiască» şi se trezesc la o vârstă când spun că e mult mai bine să fie singuri, cu viaţa şi preocupările lor, fără a fi deranjaţi de cineva, construindu-şi universul netulburaţi de nimeni. Deci, spun ei, viaţa are lucruri mult mai promiţătoare decât căsătoria. Nici Japonia nu face excepţie. Numărul persoanelor cu vârsta între 30 şi 40 de ani şi care sunt necăsătorite este semnificativ, atât în rândul bărbaţilor, cât şi în cel al femeilor. Dar asta este alegerea lor. Serialul japonez Dokushin Kizoku - Swinging Single (Holtei de moda veche) atinge acest aspect cu mult umor şi ironie fină, din perspectiva  bărbaţilor şi femeilor care au ales celibatul.


Mamoru Hoshino este preşedintele unei companii cinematografice infiinţată de tatăl său şi patronată acum, după moartea acestuia, de mătuşa sa. Mamoru este un bărbat plin de creativitate şi gust artistic, adevăratul continuator al muncii tatălui său. Datorită lui, compania produce în continuare filme de calitate, care o menţin la un nivel ridicat. Dar el este un celibatar convins şi pentru el căsătoria este «moarte sigură». Mamoru are un apartament propriu, aranjat cu mult gust, are hobby-urile sale şi mâncărurile preferate pe care şi le pregăteşte aşa cum îi plac.


Susumu Hoshino este fratele mai mic al lui Mamoru, un tip diametral opus ca şi comportament. Carismatic, cu succes la femei, el se află în divorţ cu fosta soţie care i-a luat tot ce a avut, aşa încât se «refugiază» în casa fratelui său încercând, pe cât posibil, să nu-l deranjeze. Susumu este plăcut de toată lumea şi ştie să colaboreze cu finanţatorii companiei, ştie să găsească sponsori atunci când e nevoie pentru producerea unui film, de aceea el a preluat partea de afaceri a companiei şi o desfăşoară cu succes.


Drumurile acestor bărbaţi se intersectează cu cel al unei femei, care după mai multe relaţii eşuate, refuză o cerere în căsătorie. Este Yuki Haruno, ajunsă la «venerabila» vârstă de 28 de ani, care îşi doreşte cu disperare să reuşească în încercările ei de a-şi face o carieră de scenarist. De aceea, Yuki participă la mai multe concursuri de scenarii şi urmăreşte cu înfrigurare rezultatele acestora pe internet, cu toate că nici o uşă nu i s-a deschis până acum. Yuki este convinsă că o căsătorie i-ar tăia orice şansă de a profesa ca scenarist, iar cariera ei s-ar sfârşi înainte de a începe.


Întâlnirea dintre Mamoru (holteiul de modă veche), Susumu (fustangiul incorigibil) şi Yuki (fugara de căsătorie) se va solda cu nişte transformări radicale în viaţa celor trei, extrem de plăcut de urmărit, transformări descrise cu sensibilitate şi subtilitate de o echipă de realizatori versaţi şi intuitivi. 


Serialul « Holtei de modă veche » abundă în scene de un umor irezistibil. Să amintim întâlnirea dintre Mamoru şi celebrul scenarist Takakura, cel care se refugiază în mijlocul naturii ca să scape de obligaţia de a scrie un scenariu, stoicismul cu care Mamoru suportă întâlnirile aranjate de mătuşa sa pentru că lui îi revine, ca fiu mai mare, obligaţia de a duce mai departe linia familiei, sau «spionajul» şi «contraspionajul» dintre Susumu şi avocatul de divorţuri.


Serialul se bucură în distribuţie de un trio deosebit de actori. Tsuyoshi Kusanagi (în rolul lui Mamoru) este actor şi cântăreţ japonez cu o bogată filmografie, recunoscut la Television Drama Academy Awards ca cel mai bun actor  pentru rolurile sale în 1997, 2003, 2007, 2009. Kitagawa Keiko, actriţă şi model care, după cum mărturiseşte într-un interviu, preferă lectura şi vizionarea filmelor în timpul liber, are şi ea la activ  o impresionantă listă de filme, seriale şi emisiuni TV şi a fost recompensată de Nikkan Sports Drama Grand Prix (Summer 2009) cu premiul pentru cea mai bună actriţă  şi la a 55-a ediţie a Television Drama Academy Awards cu  un premiu special. Hideaki Ito, carismatic şi urmărit cu înfrigurare de paparazzi, este un actor  prezent în numeroase  filme japoneze şi care în 2001 a luat două premii pentru cel mai bun debut  la a 15-a ediţie a Festivalului de Film Takasaki si  la Elan d'Or Award. De asemenea, a fost distins cu premiul de cel mai bun actor în rol secundar la a 49-a ediţie a Television Drama Academy Awards şi cel mai bun actor în 2006 şi în 2010 la Smokeless Movie Awards şi  Best of Best Awards.

Se spune că râsul este cel mai bun medicament pentru menţinerea stării de bine, un medicament care poate fi luat în doză cât mai mare pentru ca efectul să fie maxim. Vă recomand să vă relaxaţi şi să râdeţi din toată inima vizionând „Holtei de modă veche”.


Vă veţi simţi reconfortaţi şi gata să reluaţi confruntarea cu problemele zilnice. Reuşită garantată!

Elisabeta

Vizualizari: 441
Titlu: Cum să îmblânzeşti un holtei japonez (Ediţie limitată pentru începătoare)
Categorie: N/A
postat pe 20 January 2015 23:17:46 de
sus - la inceputul paginii Pagina principala cu articole
Va recomandam

Asicamp Blogul lui Atanase

| v5.2

© Copyright 2010-2017 a-queens.ro · Toate drepturile rezervate.
Navigand pe acest website presupune ca sunteti de acord cu: Termeni si conditii de utilizare.

Prima pagina prima pagina Trauceri traduceri Recenzii filmse si seriale asiatice subtitrate recenzii Despre noi despre noi Contact contact