Feast of the Gods
Tradiţia – obiceiurile şi ritualurile cu care părinţii noştri ne-au făcut să ne legăm cu fire nevăzute de locurile natale – sunt, poate, cele mai sfinte amintiri ale existenţei noastre. Miresmele din bucătăria părintească şi sunetul dulce al bucatelor ce se prepară, nu le putem uita, aşa cum nu uităm de unde venim. Serialul Feast of the Gods este un imn închinat păstrării tradiţiilor coreene şi celor care se străduiesc să facă din aceste tradiţii o adevarată artă.
Sărbătoarea Zeilor
În centrul dramei este restaurantul Arirang, un restaurant renumit, specializat în bucătăria regală coreeană. Timp de mai multe generatii, Arirang s-a impus prin preparatele originale, ce conferă stilul Arirang şi a ales cei mai talenţati bucătari pentru a-şi completa patrimoniul, făcând mâncare tradiţională coreeană.
A sosit momentul alegerii următorului maestru bucătar, concurente fiind două talentate specialiste ale artei culinare care au învăţat timp de 15 ani la Arirang, respectiv Seong Do-hui şi rivala sa, Baek Seol-hui. Nimic nu le poate opri din luptă pe cele două competitoare, când miza este aşa de mare. Dorinţa de a câştiga poziţia mult râvnită, de a fi în fruntea celebrului restaurant este copleşitoare, încât nimic nu le poate sta în cale, chiar dacă lupta lor ameninţă stabilitatea familiei şi fericirea ei, sau duce la pierderi grave şi tragedii de neimaginat.
A sosit ziua în care cele două rivale vor concura pentru onoarea de a deveni maestru bucătar. Datorită presiunii, Seol-hui se arde în timpul concursului de gătit şi pierde competiţia, iar Seong Do-hui devine maestrul bucătar care va conduce restaurantul Arirang. Baek Seol-hui va fi marcată pe viaţă de acest eşec, legat de un moment tragic în familia ei, dar în acelaşi timp, ea nu va renunţa niciodată la acest titlu dorit şi va încerca prin tot felul de intrigi şi tertipuri să ajungă în poziţia dorită.
Seong Do-hui împreună cu soţul, fiul In-wu şi fiica In-ju, merg într-o croazieră, după ce proaspăta maestră a câştigat concursul. Acesta este momentul producerii unei drame în familia Ha, deoarece, datorită unei nefaste conjuncturi, fetiţa In-ju dispare de pe navă şi toate căutările sunt zadarnice. În acelaşi timp, o fetiţă, Song Yeon-wu, rătăceşte singură printre călătorii coborâţi de pe navă, în căutarea mamei sale. Şocată de dispariţia fiicei pe care tot echipajul şi familia au căutat-o fără preget, Seong Do-hui suferă o amnezie şi, găsind-o pe fetiţa rămasă singură după dispariţia mamei sale, crede cu tărie că şi-a regăsit fiica pierdută. Soţul ei, pentru a nu înrăutăţi lucrurile (şi care a găsit între timp în buzunarul hăinuţei acestei fete biletul scris de mama ei grav bolnavă, hotărâtă să se sinucidă, prin care îl roagă pe cel ce ce o găseşte pe fetiţă să aibă grijă de ea) devine complice şi-i cere micuţei să se comporte ca şi cum ar fi fiica lui, In-ju. Nu departe de acest loc, pe ţărm, sunt găsite două trupuri: cel al unei femei decedate şi al unei fetiţe aflată încă în viaţă.
Câţiva ani mai târziu, Arirang este în căutarea următorului succesor al maestrului bucătar. Un lucru dificil de realizat, având în vedere că restaurantul traversează acum o perioadă de declin. Conjunctura face ca o fată talentată din provincie, numită Go Jun-yeong, să devină un candidat important pentru postul de viitor maestru bucătar. De asemenea, Ha In-ju, fiica lui Seong Do-hui, care a studiat arta culinară în SUA, este hotărâtă să calce pe urmele mamei sale. Trecutul celor doua fete, dorinţa lor de a stăpâni bucătăria coreeană, iubirile lor şi identităţile lor sunt împletite într-o dramă uluitoare, tragică, în care triumfătoare poate fi cea care ştie să respecte adevărul şi să îşi păstreze integritatea în mijlocul minciunii şi corupţiei.
Cum se explică talentul nativ al lui Go Jun-yeong? Cum reuşeşte ea să facă preparate ce au calitatea şi gustul mâncărurilor specifice Arirangului, la fel ca şi maestra Seong Do-hui? Îsi va regăsi familia Ha adevărata fiică? Ce se va întâmpla cu cea care atâţia ani s-a dat drept In-ju?
Iată câteva dintre întrebările care fac din acest serial unul deosebit de palpitant, cu o superbă şi emoţionantă poveste. Dacă mai adăugăm şi doi bărbaţi carismatici, deosebit de atrăgatori, care se interpun în destinele celor două fete, nu putem decât să înţelegem ratingul ridicat de care s-a bucurat încă de la început acest serial.
Feast of the Gods a fost realizat în anul 2012 şi s-a bucurat de o distribuţie strălucitoare, miza producătorilor fiind pariul cu tinereţea actorilor principali, pariu care s-a dovedit a fi unul câştigător. Două fete frumoase, Sung Yu-ri (în rolul lui Jun-yeong) şi Seo Hyun-jin (în rolul lui In-ju), doi bărbaţi carismatici, Joo Sang-wook (în rolul lui Jae-ha) şi Lee Sang-woo (în rolul lui Do-yoon), alături de două doamne elegante şi frumoase, Jeon In-hwa (în rolul Seong Do-hui) şi Kim Bo-yeon (în rolul Baek Seol-hui) sunt personajele a căror prestaţie a fost recompensată la 2012 MBC Drama Awards cu mai multe nominalizari şi premii valoroase, şi anume Best Actress (special project) Sung Yu-ri , Excellent Actress (drama) Seo Hyun-jin, Excellent Actor (special project) Lee Sang -woo.
La conferinţa de presă organizată cu ocazia lansării serialului Feast of the Gods, când a fost întrebată ce preferă: să cânte sau să interpreteze roluri de film, actriţa Sung Yu-ri a mărturisit că, deşi ambele ipostaze îi plac, acum, după această dramă, preferă postura de interpretă de film, deoarece telespectatorii zâmbesc şi plâng împreună cu ea urmărind această dramă. Ea consideră, cu modestie, că nu cântă şi nici nu interpretează bine rolurile, dar munceşte din greu pentru fiecare prestaţie. La rândul ei, Seo Hyun-jin a mărturisit că e prima dată când joacă “un caracter mizerabil“ şi că se teme de comentariile de pe internet, aşa că nu le vizualizeză,dar aprecierile echipei de realizatori îi dau încredere că a dat tot ce a putut pentru a face un rol bun.
Pentru titlul de cuceritor al inimilor feminine concurează cei doi bărbaţi, Joo Sang-wook şi Lee Sang-woo, acesta din urmă etalând pe parcursul serialului nişte ţinute de adevărat star în ale modelingului. Nu trebuie să-i uităm nici pe veteranii ecranului, care aduc un plus valoric de necontestat: Jeong Dong-hwan în rolul tatălui lui In-ju, Eom Hyo-seop în rolul tatălui beţivm sau Jeong Hye-seon în rolul bătrânei mestre de la Arirang, o doamnă a filmului coreean, cu zeci de roluri în filme şi seriale.
Kim Ki-duk, regizor, scenarist şi producător de filme coreene a realizat în anul 2011 un film documentar intitulat Arirang, care s-a bucurat de mai multe premii importante, printre care Prize of Un Certain Regard Ex-aequo - 2011 la Festivalul de Film de la Cannes. El explică valoarea de simbol al acestui nume, Arirang, care îmbină tradiţia cu istoria şi spiritul coreean cu virtuţile acestei naţiuni. Termenul desemnează, de fapt, un cântec vechi coreean de la sfârşitul secolului al XIX lea şi a devenit treptat un adevărat brand pentru produsele coreene. În întreaga lume, o serie de restaurante cu specific coreean poartă acest nume, spre mândria coreenilor.
Feast of the Gods este plin de scene competiţionale de gătit, în care se confruntă persoane deosebit de talentate în arta gătitului şi a ornării preparatelor. Serialul ne poartă în lumea aromelor şi gusturilor coreene, lume care face din mâncărurile tradiţionale adevărate „bijuterii” culinare. Prin pasiunea şi grija cu care sunt pregătite, acestea devin adevărată hrană sufletească, deoarece conţin iubirea celui care le-a pregătit pentru cei cărora le sunt destinate.
Ceea ce facem poate atinge perfecţiunea numai atunci când zămislim cu pasiune şi multă, multă dragoste.
Vă recomand cu drag un serial minunat. Nu ocoliţi Feast of the Gods.
Elisabeta
Vizualizari: 706Categorie: N/A
sus - la inceputul paginii Pagina principala cu articole